Automatisoidut autot

Itsestään kulkevat autot kuulostavat aivan joiltakin kauhuelokuvien juonenkäänteiltä, kuten esimerkiksi Stephen Kingin tappaja-auto Christine. Tai sitten hypätään kasaritunnelmiin Ritari Ässän ja hänen KITT autonsa kyytiin, joka liikkui itsekseen sekä myös jutteli omistajalleen. Mutta todellisuus on tarua ihmeellisempää ja näytä automatisoituja autoja on kehitelty jo 60-luvulta alkaen. Alkuun autoja testattiin vain suljetuilla radoilla, ja ensimmäisissä koekappaleissa oli testirataan upotettu kaapeli, joka lähetti signaalia auton sensoreihin. Auto saatiin kulkemaan vakaasti liki 130km tunnissa vaihtelevissa keliolosuhteissa mutta siinä oli vielä ongelmia. Muun muassa se, että auto pystyi kulkemaan vain yhdellä kaistalla, kaistanvaihtoja se ei hallinnut.

80-luvulla autot saatiin jo kulkemaan maanteilläkin suht reipasta lähes sadan kilometrin vauhtia. Tämä tosin edellytti sitä, että muuta liikennettä ei ollut. Vielä pieni tovi eteenpäin, ja oltiin valmiita siihen että autolla saattoi turvallisesti ajaa myös moottoriteillä, muun liikenteen seassa ja ilman ihmistä auton sisällä. Se olisi varmaan ollut mielenkiintoinen näky, kuinka kanssakuskit olisivat hieraisseet epäuskoisesti silmiään, kun moottoritietä painaa menemään aaveauto, ilman kuskia.

Tälle vuosisadalle tultaessa yhä useammat suuret autovalmistajat ovat olleet kiinnostuneita kehittämään näitä itseohjautuvia autoja, mm Audi, Volvo sekä General Motors. Niin ja tietysti Googlellakin on ollut sormensa pelissä autonomisten autojen testailussa. Mutta itseohjautuvien autojen ottaminen liikenteeseen ei olekaan niin yksiselitteistä, ja vain muutama osavaltio Yhdysvalloissa sekä Singapore ovat toistaiseksi sallineet robottiautot julkisilla paikoilla mutta ainoastaan sillä ehdolla, että autossa on oltava ihmiskuskikin. Se, mikä tutkimuksissa on hieno asia, on se, että vaikka robottiautot ovat ajaneet miljoonia testikilometrejä muun liikenteen seassa, ei ainuttakaan onnettomuutta ole vielä *kop kop* sattunut, joka olisi auton aiheuttama. Ja tällä teknologian kehittymisellä se ei ole ihme, sillä monet ns. tavisautotkin ovat saaneet kameraa eteen ja taakse ja ne tunnistavat lähestyvät kohteet ja osaavat niistä varoittaa.

Jos mielii kokeilemaan edes puoliksi itse ohjautuvaa autoa, kannattaa varmaan käydä koeajamassa jokin uusista Ford-malleista, jotka ainakin mainoksen perusteella pujahtavat taskuparkkiin kuskin ottaessa rennosti sillä aikaa pysäköinninavustajan hoitaessa homman.