Formula 1- autourheilun kuningaslaji

Niin se vain formulatauko sujahti ohitse kuin parhainkin kisa, ja on aika kääntää taas katseen tulevaan kauteen. Kisahan pyörähti käyntiin maaliskuun kolmantena viikonloppuna Australiasta, ja kisaan starttasi myös mestaruuttaan puolustava Sebastian Vettel, jonka talven harjoitukset eivät ole Red Bullin puikoissa sujuneet oikein mallikkaasti.

Ehkä olisi syytä siemailla lisää Red Bullia, jonka sanotaan mainoksen mukaan antavan siivet, sillä jo heti kauden avausajoissa Vettelin auto korkkasi kiinni ja saksalaiskuski joutui tyytymään sijalle 19. Vettelin autossa oli joitakin ongelmia voimien hiipumisen kanssa sekä sylinterin menetyksen, joka tuotti myös tallille päänvaivaa, sillä saman tallin toinen kuski Daniel Ricciardo kaasutteli kisan kakkoseksi, mutta tuli hylätyksi polttoaineen ylisyötön vuoksi. Rajana kun on että max. sata kiloa tunnissa saa virrata moottoriin. On ollut paljon puhetta, että Red Bullilla olisi autonsa kanssa ongelmia ollut muutenkin kisatauon aikana eikä auton kehittäminen ole mennyt niin kuin Strömsössä, ja uudeksi maailmanmestariksi myös Betsafen mukaan olisi povattu brittikuskia Lewis Hamiltonia. Mutta kuinkas kävikään myös Hamiltonille? Myös hänen kisansa päättyi keskeytykseen lähes ensimmäisten joukossa, vaikka Mercedes-tallin auton piti olla iskussa tällä uudella formulakaudella. Hamilton itse kuitenkin suhtautuu jatkoon positiivisesti, ja ensimmäisen kisan sylinteriongelmat olivat vain hidaste, eivät este kohti toista maailmanmestaruutta. Hamilton pääsi kisaan paalulta, joten tämäkin antaa osviittaa siihen, että jos auto on kunnossa, on hänellä kaikki mahdollisuudet voittaa myös seuraava maailmanmestaruus. Hamilton osasi myös olla tyytyväinen siihen, että tallikaveri Nico Rosberg otti ylivoimaisen johdon tässä Australian GP:ssä. Kisa oli muutenkin hankala kuskeille, sillä vain 10 autoa kisaan lähteneistä 23 pääsi maaliin asti keskeyttämättä.

Jos katsotaan tämän ensimmäisen kisan valossa, niin Hamiltonilla on kyllä useampikin uhka tälle kaudelle. Jo Rosbergin voitto antaa viitteitä myös tallikaverin haastamiseen, mutta aivan huonosti ei ensimmäinen kisa mennyt myöskään muilta talleilta. McLaren-talli on tänä vuonna vahvasti kiinni niin tallimestaruudessa kuin kuljettajiensa, Jenson Buttonin ja Kevin Magnussenin kanssa myös maailmanmestaruudessa, mikäli vain samat esitykset jatkuvat. Tallipäällikkö Ron Dennis ei varmaan pelipöksyissään pysynyt, kun etenkin Magnussen täytti kaikki odotukset. Myöskin uudella suomalaiskuskilla Valtteri Bottaksella oli hyvä debyytti F1-radoille, ja Ricciardon hylkäyksen vuoksi tuloksena viides sija Williamsilla ja kymmenen pistettä. Tosin, kaikkien analyysien mukaisesti ei hän vielä tällä kaudella ole mestariainesta, mutta hienosti vedetty kisa silti.