Formula 1 kärki

Tämänhetkinen tilanne näyttää siltä Formula 1 osalta, että Lewis Hamilton on varmempi vuoden 2014 voittaja. Hänen viimeinen voittonsa kavensi piste-eroa Rosbergiin vain neljään pisteeseen. Valitettavasti tämä voitto tuli Hamiltonille teknisistä syistä, jotka aiheuttivat Rosbergin keskeyttämiseen ajon ollessa vielä melko alussa. Tämä on kilpautoilun arkea – koneet eivät valitettavasti aina kestä kaikesta suunnittelusta huolimatta.

Betsson sivulla näkyy nyt huomattava ero kilpailun lopullisen voittajan todennäköisyydestä, ja Hamiltonilla uskotaan olevan suurempi mahdollisuus voittaa kisa ja viedä kulta Rosbergin ulottuvilta. Näin, jos lasketaan pelkästään voittoja, mutta ajot ovat vasta puolessa valin.

Kisoja on vielä kymmenen jäljellä, joten aivan mitä hyvänsä saattaa tapahtua noiden ajojen aikana. Veikkaisin siellä olevan ehkä muutaman keskeytyksen lisää ihan molemmin puolin, joten lopputulos on vielä erittäin epävarmaan. Jos autot kestävät, niin toivottavasti myös kavereiden hermot kestävät. Hehän ovat entuudestaan tuttuja kilparadoilla ja olemme kuulleet useasti kaikenlaisesta kiristelystä heidän välillään. Nyt Hamilton ja Rosberg ovat taas tallikavereita, joten Mercedeksillä ei ole mitään epäilystä häämöttävästä voitosta. Näin pyyhkii tallilla, joka on satsannut kärki kilpailijoihin.

Hamiltonia on jo jotkut hänen vanhoista valmentajistaan veikanneet nopeammaksi ajajaksi, ja sen hän on näyttänyt toteen jo useamman kerran. Ajossa ei aina pelkkä nopeus riitä, sillä ajotilanteen radalla vaativat myös suunnittelua ja harkintaa, ja niillä linjoilla Nicolla on enemmän näyttöä. Pisteitähän putoilee huolimattomalla ajotyylillä.

Seuraavat ajot ovat Saksassa, joten on Nicon vuoro olla kotikatsomon suosikki. Ehkä osat vaihtuvat ja Rosberg ajaa voittoon, jolloin peli jatkuu yhä kireänä ja arvaamattomana seuraavaan ajoon. Jännitys on tietenkin hauskaa ja se pitää katsomotkin kuumana. Katsotaan miten Rosberg junior pärjää kilpailussa – onko isä-ukolla mahdollisesti hyviä neuvoja pojallensa.

Hamilton on jo vuosia harjoittanut ammattitaitoista ajotyyliä ja hänen tiedetään hallitsevan kilpailun vauhdin sekä kestävyyden. Jos hän pääsee ajossa hyvään lähtöön, eikä ohituksia tule, on hän melko varmasti saavuttamaton muille kilpailijoille. Mutta onko tähän mahdollisuuksia joka kerta? Ajojen arvaamattomuus ei ole yhdestä autosta kiinni, vaan radalla hyörii monta autoa ja jokaisella kuljettajalla on varsin kiire.