Kuinka saada autosta ulkoisesti siistimpi?

Jokainen on varmaan jossain vaiheessa nähnyt edes pätkän ohjelmasta “Pimp my Ride”, jossa alkuperäisessä ohjelmassa räppäri XZibit laittaa kaaroja uuteen uskoon tuunaamalla, eli muuttamalla niiden ulkonäköä jollakin tapaa. Ohjelmassa, jonka suomennos on hauskasti ”Viritetyt vehkeet”, on nähty aivan uskomattomia suorituksia, eikä autoja ehkä enää tunnistaisi samaksi jos ei näkisi, minkälaisista pommeista lähdetään liikkeelle. Aivan näin radikaaleihin muutoksiin tuskin kellään olisi varaa, mutta onneksi oman auton eteen voi tehdä muutakin kuin vaihtaa karvanoppien tilalle wunderbaum.

Ulkonäköä pystyy helposti muuttamalla erilaisilla teippauksilla, joita löytyy jos jonkin näköistä. Myös maalikäsittelyllä saa ihmeitä aikaan, ja jos tuttavapiirissä löytyy joku automaalaukseen erikoistunut henkilö, niin tuskin edes rasittaa lompakkoa paljoa. Pölykapselit ovat myös suhteellisen edullinen keino muuttaa auton ulkoista habitusta. Tai jos ei massista ole kiinni, miksipä ei vaihtaa saman tien leveämpiin vanteisiin ja renkaisiin.

Pienillä asioilla saa paljon aikaiseksi, ja innostuksen lisääntyessä on olemassa myös ns. body-kittejä, joilla saa laitettua niin helmat kuin puskuritkin uuteen uskoon. Ennen oli tapana lisäillä takaspoilereita ja tummentaa auton ikkunoita, mutta taitaa nykyään olla hieman vieraampi tuunauslaji se.

Sisätiloja voi kohentaa uusilla musiikin toisto välineillä, kunhan ei vain mene överiksi se touhu, ja basso jytkyy niin lujaa korvan pielessä että takapenkillä olo on yhtä tuskaa. Penkkien päällisiä saa uusia, penkkejäkin voi vaihtaa ralli-istuimiin vaikka tarkoitus on kurvailla ihan cityoloissa ja rattejakin, kuin myös vaihdekepin nuppeja saa uusia. Jos on jälkikasvua, he varmaankin ilahtuvat etupenkkien takaosaan upotetuista tv-näytöistä, joista on kiva katsella DVD-elokuvia pitkillä matkoilla.